De koffieplant wordt in meer dan zeventig landen verbouwd. Merendeel van deze landen liggen in de zogenaamde ‘koffiegordel’. De koffiegordel ligt ongeveer tussen de 25ste noorderbreedtegraad en de 30ste zuiderbreedtegraad. Constante tempratuur, niet al te veel zon en flink wat neerslag typeert dit gebied.

De ligging van de plantage, het weer en menselijke zorg hebben invloed op de smaak van koffiebonen.

koffie-gordel

De kwaliteit en smaak van koffie wordt beoordeeld door de koffie te cuppen. Net als bij wijn wordt er bij het proeven van koffie heel wat geslurpt en gespuugd om de koffie te beoordelen. Alle factoren die invloed kunnen hebben op de geur en smaak van de koffie, worden zoveel mogelijk uitgesloten.

Stilte en aandacht voor de kopjes zijn van essentieel belang. Bij elk kopje moet dezelfde handeling nauwkeurig uitgevoerd worden om tot een uniformiteit te komen bij het proeven van de koffie.

onze zoektocht

Onze zoektocht naar de perfecte koffiebonen voor onze koffie leidde naar vele bijzondere koffiesoorten van verschillende landen uit verschillende continenten. Onze keuze is gevallen op 100% Arabica bonen, geselecteerd uit hoger gelegen gebieden die bij voorkeur met de hand geplukt zijn. Koffiebonen die gebruikt kunnen worden in een melange of als single origin.

Wij produceren op dit moment zes melanges en drie single origins

Onze melanges

Bokkerijder

Espresso Mix, 100% Robuusta

Strong combi Brasil, India

Strong combi Brasil, Honduras

India Kapi Royal Screen 18

Strong Ethiopië Blend

Onze single origins

Ethiopië Sidamo

Brasil Yellow Bourbon

Honduras Onaginsa

zo worden koffiebonen gebrand!